Automated Tape Laying


De Falko ATL produceert grote thermoplastisch composiet laminaten en near-net-shape producten. De continu ultrasoon lastechnologie maakt veilige, betrouwbare en efficiënte massaproductie mogelijk. Met een productiecapaciteit tot wel 350 m2 per uur is de Falko ATL een innovatie in de massaproductie van thermoplastisch composiet onderdelen.

 • Hoge productiecapaciteit
 • Overtreffende kwaliteit laminaten voor consolidatie
 • Minimale verspilling van kostbaar materiaal

Hoge productiecapaciteit

FALKO Automated Tape Laying (ATL) is een geavanceerde technologie die de productie van grote thermoplastische composietlaminaatlagen en bijna-vormproducten mogelijk maakt. Met continu ultrasoon laswerk faciliteert FALKO ATL veilige, betrouwbare en efficiënte massaproductie. Met een productiecapaciteit van maximaal 350 m2 per uur is FALKO ATL een baanbrekende innovatie in de massaproductie van thermoplastische composietonderdelen.

Overtreffende kwaliteit laminaten voor consolidatie

De technologie van FALKO richt zich op het aanpakken van de hoge kosten die gepaard gaan met toepassingen van thermoplastisch composiet. Door zich te richten op het verwerken van unidirectionele (UD) tapes tot halfafgewerkte producten, elimineert FALKO de noodzaak van tijdrovende stappen in consolidatieprocessen. Dit maakt de technologie ideaal voor sectoren zoals de luchtvaart- en automobielindustrie, waar gewicht en sterkte cruciale factoren zijn.

Minimale verspilling van kostbaar materiaal

Het geavanceerde proces van FALKO zorgt voor minimale verspilling van waardevolle materialen, wat bijdraagt aan kostenefficiëntie en duurzaamheid. Door snijtechnieken te gebruiken om defecten uit de UD-tapes te verwijderen en ze klaar te maken voor het leggen van de tape, bereikt FALKO een optimale benutting van het composietmateriaal. De CAD/CAM-software, FalkoCAD, bepaalt de beste strategie voor het leggen van de tape, terwijl een realtime gap- en laminaatverificatiesysteem de hoogste kwaliteitsnormen tijdens de productie waarborgt.

Het potentieel ontketenen

FALKO is het resultaat van uitgebreid onderzoek en experimenten met verschillende technologieën. Door snijden, geautomatiseerd tape leggen (ATL), geautomatiseerde vezelplaatsing (AFP) en ultrasone technologie te combineren, hebben we een unieke en baanbrekende innovatie bereikt. Deze innovatieve aanpak stelt ons in staat om UD-tapes te verwerken tot lichtgewicht en sterke halfafgewerkte producten met uitzonderlijke kwaliteit.

Met de integratie van FalkoCAD CAD/CAM-software kunnen we nauwkeurig de optimale strategie voor het leggen van de tape bepalen. Daarnaast zorgt het realtime gap- en laminaatverificatiesysteem voor continue monitoring van de gehele laminaatstructuur, waarbij de positie van elke individuele UD-tape tijdens de productie wordt geverifieerd. Dit garandeert de hoogst haalbare kwaliteitsnormen en geeft u volledig vertrouwen in het eindproduct.

Automated Tape Laying

 

Features

 • Continuous Ultrasonic Tacking Technology
 • AngularCut Technology
 • Real-time gap verification
 • Mass production up to 450 m2/hr
 • High quality that meets the aerospace standard
 • User friendly interface
 • Intelligent Windows®-based FalkoCAD CAD/CAM application
 • High precision gantry robot
 • 21.5″ inch multi-touch screen
 • Integrated safety system with safety control and light curtains
Deze site is beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacybeleid en Gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.