Over FALKO


Tot voor kort was het toepassen van thermoplastisch composiet een kostbaar werk. Daar maakt de technologie van FALKO een eind aan. FALKO is gericht op het verwerken van UD-tape tot halffabricaten. Deze zijn direct klaar voor gebruik in consolidatieprocessen in o.a. aerospace en automotive, waar gewicht en sterkte van cruciaal belang zijn.

FALKO maakt het verwerkingsproces van thermoplastisch composiet sneller, betrouwbaar en kostenefficiënt. Het volcontinu lassen van smal versneden UD-tapes op basis van ultrasone lastechnologie is een unieke en baanbrekende innovatie, die eindeloze mogelijkheden biedt in talloze industrieën, van windturbines tot hockeysticks. Waar liggen voor u de kansen?

Diverse technologieën worden gecombineerd om het ultieme kwaliteit laminaat te garanderen. Met slitting worden defecten uit het UD-tape verwijderd en gereed gemaakt voor tapelaying. FalkoCAD CAD/CAM-software bepaalt de optimale legstrategie. Een real-time gap– en laminaatverificatiesysteem verifieert het gehele laminaat en de positie van elk individuele UD-tape tijdens de productie. U bent dus verzekerd van de hoogst haalbare kwaliteitsstandaarden.

Deze site is beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacybeleid en Gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.