Quality Control & Slitting


De FALKO Quality Control & Slitting-machine verwijdert defecten en snijdt brede UD-tape masterrollen in smallere UD-tape rollen voor tape laying-doeleinden. De machine is ontwikkeld aan de hand van stringente vereisten in automotive, luchtvaart en ruimtevaart. In combinatie met de FALKO ATL komt een volledig luchtvaart gekwalificeerd productieproces tot stand.

 •    Luchtvaart gekwalificeerd proces
 •    Uiterst hoge slitting-nauwkeurigheid
 •    Vrij instelbare slitbreedtes
 •    Effectieve splice-bewerking middels ultrasone lastechnologie

Quality Control & Slitting: Nauwkeurige controle en snijden voor thermoplastisch composiet

De FALKO Quality Control & Slitting-machine is ontwikkeld om te voldoen aan de strikte eisen in de luchvaart en automotive. Deze machine verwijdert defecten en snijdt brede UD-tape masterrollen in smallere rollen voor tape laying-doeleinden. Door de combinatie van de FALKO Quality Control & Slitting-machine met de FALKO ATL ontstaat een volledig luchtvaart gekwalificeerd productieproces.

Uiterst hoge slitting-nauwkeurigheid

De Quality Control & Slitting-machine van FALKO biedt een uiterst hoge nauwkeurigheid bij het snijden van de UD-tapes. Hierdoor worden de tapes op de meest optimale breedte gesneden voor het tape laying-proces. Dit zorgt voor een efficiënt en kwalitatief hoogwaardig resultaat.

Vrij instelbare slitbreedtes

De FALKO Quality Control & Slitting-machine maakt het mogelijk om de slitbreedtes vrij in te stellen. Hierdoor kan het snijproces nauwkeurig worden afgestemd op de specifieke eisen van het project of de toepassing. Deze flexibiliteit draagt bij aan het leveren van maatwerkoplossingen voor verschillende industrieën.

Effectieve splice-bewerking middels ultrasone lastechnologie

De Quality Control & Slitting-machine maakt gebruik van ultrasone lastechnologie voor de splice-bewerking van de UD-tapes. Dit zorgt voor een effectieve en betrouwbare verbinding tussen de tapes, waardoor de kwaliteit van het eindproduct wordt gewaarborgd. De ultrasone lastechnologie draagt bij aan de efficiëntie en duurzaamheid van het snijproces.

Betrouwbare thermoplastische composietverwerking

FALKO Technologies biedt betrouwbare en kostenefficiënte oplossingen voor de verwerking van thermoplastische composieten. Met technieken zoals slitting, FalkoCAD CAD/CAM-software en ultrasone lastechnologie zorgen we voor efficiëntie en kwaliteit in het verwerkingsproces. De geproduceerde thermoplastische composieten hebben superieure eigenschappen zoals lichtheid, sterkte, schokbestendigheid, corrosiebestendigheid en lasbaarheid. Dit opent eindeloze mogelijkheden voor toepassingen in verschillende sectoren.

Einde aan kostbare toepassingen

FALKO maakt het verwerken van thermoplastisch composiet sneller, betrouwbaar en kostenefficiënt. Door gebruik te maken van technieken zoals slitting en geavanceerde ultrasone lastechnologie, biedt FALKO een oplossing voor kostbare en complexe verwerkingsprocessen. Het resultaat is een halffabricaat dat lichtgewicht en zeer sterk is, geschikt voor diverse hoogwaardige producten en onderdelen. FALKO biedt betrouwbaarheid, efficiency en kosteneffectiviteit in het verwerkingsproces van thermoplastisch composiet.

Baanbrekende innovatie

CAD/CAM-software en ultrasone lastechnologieën zijn gecombineerd in de ontwikkeling van de FALKO Quality Control & Slitting-machine. Deze machine biedt een unieke en baanbrekende innovatie voor de verwerking van thermoplastisch composiet. Door het nauwkeurig snijden van de UD-tapes en het gebruik van ultrasone lastechnologie voor de splice-bewerking, wordt de hoogst haalbare kwaliteit van het laminaat gegarandeerd.

Hoogwaardige kwaliteitsstandaarden

Met slitting worden defecten uit het UD-tape verwijderd en gereed gemaakt voor tape laying. FalkoCAD CAD/CAM-software bepaalt de optimale legstrategie, terwijl het real-time gap- en laminaatverificatiesysteem het gehele laminaat en de positie van elk individuele UD-tape tijdens de productie verifieert. Hierdoor bent u verzekerd van de hoogst haalbare kwaliteitsstandaarden in het verwerkingsproces.

Betaalbaar en efficiënt

De FALKO Quality Control & Slitting-machine biedt niet alleen hoogwaardige kwaliteit, maar ook kostenefficiëntie en efficiëntie. Het minimaliseert verspilling van kostbaar materiaal en biedt vrij instelbare slitbreedtes voor maatwerkoplossingen. Bovendien zorgt de ultrasone lastechnologie voor een snellere verwerkingstijd en maakt het reparatie en correctie tijdens de productie mogelijk. Met een productiecapaciteit tot 450 m2 per uur, afhankelijk van het materiaal en de configuratie, is de FALKO Quality Control & Slitting-machine geschikt voor massaproductie van thermoplastisch composiet.

Toekomstgerichte toepassingen

De mogelijkheden met thermoplastisch composiet zijn eindeloos. Het lichte gewicht, de hoge sterkte, schokbestendigheid, corrosiebestendigheid en lasbaarheid maken het materiaal geschikt voor diverse sectoren. Van vliegtuigen en auto’s tot windmolens en sportartikelen zoals hockeysticks, de toepassingsmogelijkheden zijn breed. Ontdek de kansen die FALKO biedt en creëer de producten van de toekomst.

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid

FALKO streeft naar een betere wereld en houdt rekening met duurzaamheid. Het verwerkingsproces van thermoplastisch composiet is energiezuinig en het materiaal is 100% recyclebaar. Hierdoor heeft het een lage carbon footprint en draagt het bij aan een vermindering van de CO2-uitstoot. Bovendien zorgt het lichtgewicht karakter van thermoplastisch composiet voor een lager brandstofgebruik en een hogere energie-efficiëntie in de transportsector. Met FALKO creëert u niet alleen hoogwaardige producten, maar draagt u ook bij aan een duurzame toekomst.

FALKO Quality Control & Slitting-machine: de betrouwbare en efficiënte oplossing voor het verwerken van thermoplastisch composiet.

Quality Control & Slitting

Features

 • Automated quality control available through vision & sensor technology
 • Automated removal of defects
 • Efficient ultrasonic welding technology for splicing
 • Automated splice marking
 • Slitting of variable widths
 • Integrated ventilation
 • Integrated controlled security system
Deze site is beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacybeleid en Gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.